Zwangerschapskleding

Zwangerschapskleding

Je zwangerschap is een bijzondere en intense periode waar je optimaal van wil genieten. Door te kiezen voor comfortabele zwangerschapskleding of positiekleding, kom je stralend voor de dag. Wij geven je alvast enkele tips mee voor het samenstellen van een garderobe.

Wat is positiekleding en waarom zou je het dragen?

Naarmate je zwangerschap vordert, verandert je lichaam meer en meer. Daardoor kan je normale bh, jeans of t-shirt oncomfortabel gaan zitten. Bovendien wil je graag je groeiende buik laten shinen of, op andere momenten, net wat verstoppen. Positiekleding is speciaal hiervoor ontworpen, zodat je tijdens je volledige zwangerschap goed in je vel zit. Hoewel deze kleding vroeger vaak bestond uit vormeloze stukken, is er ondertussen een heuse inhaalbeweging gebeurd. Zwangerschapskleding is vandaag dan ook minstens even hip als andere kleding.

Voor welke periode in de zwangerschap is positiekleding geschikt?

Naarmate de zwangerschap vordert, zal ook je garderobe meer en meer veranderen. Hoewel dit vaak afhankelijk is van vrouw tot vrouw, dragen de meesten tot week 12 hun eigen kledij. Daarna wordt het tijd om uit te kijken naar enkele nieuwe kledingstukken. Belangrijk is vooral dat je luistert naar je eigen lichaam. Voel je na enkele weken ongemakkelijk in je normale skinny jeans? Probeer eens een aangepast exemplaar, zodat je zelf het verschil voelt.

Wat zijn de voor- en nadelen van zwangerschapskleding?

Mooi en comfortabel voor de dag komen tijdens je zwangerschap is zonder het twijfel het grootste voordeel. Daarnaast heeft deze kleding ook aangepaste stoffen en ontwerpen, zodat het meegroeit met je lichaam. Een trendy jeans met een stevige elastiek om je buik en extra stretch, bijvoorbeeld, zorgt dat je niet om de paar weken een nieuwe broek hoeft te kopen. Daarnaast vermijd je ook vervelende striemen van snijdende bh-bandjes of knellende tops. Als nadeel wordt wel eens het prijskaartje aangehaald, hoewel je vaak ziet dat zwangerschapskledij een permanent plekje in de kleerkast verovert, net omwille van de veelzijdige en aangename ontwerpen.

Ontdek vandaag nog het volledige aanbod aan positiekleding

Voor elk seizoen is er trendy kledij te vinden. In de zomer doen maxi-jurken of A-lijn jurken het goed, terwijl er in de winter gekozen wordt voor een zwangerschapsbroek met een losse, comfy trui. Ook aan ondergoed wordt gedacht en kanten bh’s met extra steun en ook bijvoorbeeld zijde slips die je buik mooi omhullen. Heb je zin gekregen om ook jouw kledingkast uit te breiden? Hier vind je alvast heel wat zwangerschapskleding om stijlvol voor de dag te komen.

ZWANGERSCHAPSKLEDING:

Toont alle 2 resultaten