Twee keer negatieve zwangerschapstest en toch zwanger?!

Samen met mijn partner hadden we besloten dat wij heel graag een 2e kindje zouden willen. We gingen er voor, maar dit keer wilden we niet op onze agenda leven. Voordat ik de eerste keer zwanger was gaf dat eigenlijk toch veel spanning en stress. Het bracht zelfs verdriet.. en dat is zo zonde in deze mooie periode.

De poging om (nog) een kindje te maken samen met de liefde van mijn leven. We wilden gewoon blijven genieten zonder elke maand een domper te krijgen. En ik weet dat er zoveel moet goed gaan in een proces om een kindje samen te kunnen maken. Dus laten we de tijd nemen en blijven genieten.

Stiekem let je dan toch wel een beetje op welke dag het in de maand is als vrouw zijnde. En bereken je wanneer je ovulatie is. Daar rekening mee gehouden, het niet te melden aan manlief gewoon lekker genieten van dat moment samen. En heel hard duimen.. want hoe mooi gezegd ook dat we de tijd nemen, die hoop zit er toch en wakkert zichzelf ook aan.

Twee weken later.. ik werd meer en meer moe, vaak ook misselijker en zelfs mijn borsten waren gevoelig.. zou het dan toch? Durf ik nu al een zwangerschapstest te bestellen of gaan we het nog een paar dagen aankijken.. we hebben besloten om het nog even aan te kijken.

Paar dagen later, ik had nu toch echt ongesteld moeten zijn en ik ben het nog niet. De kriebels komen opzetten, we bestellen snel een zwangerschapstest online en die ligt de volgende dag keurig in de brievenbus. Niemand die weet waar wij mee bezig zijn. Ons hart klopt in ons keel, we doen de test en…. de zwangerschapstest zegt dat ik niet zwanger ben. Verdorie! Toch weer veel verdriet en valse hoop gehad.

Maar een week later ben ik nog niet ongesteld.. jeetje.. de vragen komen in je hoofd: is er wat mis met mij? Ik heb een zwangerschapstest gedaan en die was negatief.. het controle streepje deed het wel. Laat ik toch nog een zwangerschapstest doen, dus zelfde merk besteld. Niet de goedkoopste, geen huismerk, maar ook niet de duurste. Want de zwangerschapstesten zeggen dat ze allemaal goed zijn, maar goed.. dit zegt mijn gevoel. Weer één dagje wachten tot hij in huis is. Ik zat de postbode gewoon al op te wachten, want zou de vorige test niet goed gegaan zijn dan?
Op naar een nieuwe testronde, de postbode kwam gelukkig vroeg, dus we konden meteen weer testen… Die minuten, die minuten dat je moet wachten duren zo ontzettend lang… de hoop is weer aanwezig.. daar gaat de wekker, we rennen naar de test.. hij is weer negatief.

Ondertussen zijn we zo’n 1,5 week verder, heb ik dus 2 negatieve zwangerschapstesten achter de rug. Ik voel me beroerd en ben niet ongesteld. Ik zat in dubio en ging op internet zoeken. Kan het dat een zwangerschapstest ongelijk heeft?! Alle testen noemen zichzelf heel betrouwbaar, maar ik heb nu 2x van hetzelfde merk een test gedaan die negatief waren. Ik vind er niets over. Kan ik het aan om nog één test te doen, dan de duurste maar meteen van het bekendste merk of zal ik meteen naar de dokter gaan om me te laten onderzoeken?! Ik koos voor de emotioneel moeilijkste optie, vond ik zelf, die tevens ook het makkelijkst was. Want ik kon me nog één dag ziek thuis opsluiten en dan morgen een nieuwe test doen.

De nieuwe zwangerschapstest was geleverd. Eerst de gebruiksaanwijzing doorgelezen, want dit was een digitale zwangerschapstest van een nieuw merk voor mij. Hij heeft zo’n 1 minuutje nodig om te beoordelen of ik zwanger ben. Nou 1 minuutje.. ik dacht dan blijf ik er wel even bij zitten, want dat moet ik toch wel kunnen redden.
Ik deed deze zwangerschapstest.. legde hem neer.. en met een half minuutje: Je bent al 4-6 weken zwanger!!

Zo dol gelukkig. De lichamelijke ongemakken die ik ervoer waren dus toch omdat mijn lichaam zo hard aan het werk is voor ons tweede kindje. Dankbaar. Na twee negatieve zwangerschapstesten leek ik niet zwanger, nu na de 3e zwangerschapstest ben ik toch echt heel zwanger.

Uitgelicht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *