Beter slapen tijdens je zwangerschap

Gedurende je zwangerschap kun je lang last hebben van allerlei zwangerschapskwaaltjes, hierdoor wordt écht goed slapen lastig. Je buik wordt immers steeds groter en er steken allerlei andere typische kwaaltjes de kop op. Lekker liggen lukt niet echt goed meer en goed slapen dus ook niet.

Zwangerschapskussen

Een mooi hulpmiddel om comfortabeler te liggen, is het zwangerschapskussen. Hiermee is het mogelijk je buik wat te ontlasten en lukt het beter om op je zij te slapen. Wat wel vervelend kan blijven is het nachtelijk toiletbezoek. Soms tot wel een keer of zes per nacht. En áls je dan net weer lekker slaapt, schrik je opeens wakker van je eigen gesnurk. Dat is raar, dat deed je eerder toch nooit?

Probeer dus meer op je zij te gaan slapen, uiteraard beter mogelijk met behulp van dat ideale zwangerschapskussen. Naast het bevorderen van een betere slaaphouding, kan die dus ook ingezet worden als anti snurk. Nog een voordeel van een zwangerschapskussen is dat het na de bevalling als voedingskussen gebruikt kan worden.

Nachtkleding

Bij een veranderend lichaam komen natuurlijk ook andere maten en vormen nachtkleding kijken. Voor een goede nachtrust is het noodzakelijk dat je lekker zittende kleding draagt. Denk hierbij aan een ruime zwangerschapspyjama of een perfect zittende korte of lange slaapbroek. Dit kan ervoor zorgen dat je beter en lekkerder kunt slapen tijdens je zwangerschap.

Anti-snurk middelen

Opeens kun je zomaar beginnen te snurken tijdens je zwangerschap. Eén van de redenen is dat je in gewicht gaat toenemen. Natuurlijk is dat logisch door de groei van jouw baby. Maar probeer ongezond eten een beetje te vermijden, en beweeg voldoende. Zo houd je de gewichtstoename enigszins in toom. Ook het slapen op je rug kan ervoor zorgen dat je meer gaat snurken.

Ook een snurkbeugel of anti-snurk keelspray kan voor verlichting zorgen. Een snurkbeugel duwt je onderkaak iets naar voren, hiermee maak je je luchtwegen wat vrijer en daardoor zul je minder of zelfs helemaal niet meer gaan snurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *