Zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender

Als je zwanger bent is het fijn om te weten wat er op welk moment in je lichaam gebeurd. Vanaf de eerste week van je zwangerschap tot en met de allerlaatste week. Hiervoor kun je gebruik maken van onze unieke zwangerschapskalender!

Wat gebeurt er allemaal tijdens je zwangerschap van week tot week, niet alleen met je baby maar ook met je eigen lichaam. Op deze pagina’s vind je een overzicht van week tot week met de belangrijkste gebeurtenissen, handige informatie en nuttige tips.

Zwangerschapskalender

Weet jij in welke week van de zwangerschap je zit, klik dan op jouw week en vindt alle informatie die je wilt weten. In de Zwangerschap van week tot week geven we informatie over wat er allemaal gebeurt tijdens je zwangerschap, niet alleen met je baby maar ook met je eigen lichaam en omgeving.

De zwangerschapskalender wordt opgedeeld in 3 trimesters. Ieder trimester duurt ongeveer 3 maanden en staat voor een fase in je zwangerschap.

EERSTE TRIMESTER
De eerste drie maanden van de zwangerschap zit je in het eerste trimester. In dit trimester kun je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes door een gewijzigde hormoonhuishouding. Je hebt in deze fase nog niet echt een zwangerschapsbuik. Lees verder »

TWEEDE TRIMESTER
Maand vier tot maand zes van de zwangerschap wordt ook wel het ’tweede trimester’ genoemd. Voor veel vrouwen is dit het meest ‘comfortabele’ trimester van de zwangerschapskalender. Lees verder »

DERDE TRIMESTER
De laatste drie maanden van je zwangerschap is het ‘derde trimester’ van de zwangerschapskalender. Je buik wordt in dit trimester zo groot dat het een handicap begint te worden. Daarnaast krijg je last van nieuwe zwangerschapskwalen. Lees verder »