Ovulatie berekenen

Wanneer je 1 week zwanger bent is er eigenlijk nog niet heel veel aan de hand. De bevruchting heeft in deze week nog niet plaatsgevonden. De kans is daarom groot dat je nooit echt bewust één week zwanger bent. Achteraf kun je zeggen dat je in die week 1 week zwanger was.

Wel zwanger, nog geen kindje

Officieel ben je niet zwanger en is er nog geen baby. Er is ook nog geen embryo. Dit ontstaat pas na de bevruchting.

Inschatten van de geboortedatum

De eerste week van de zwangerschap wordt vooral gebruikt om de uiteindelijke geboortedatum in te schatten. Deze week is namelijk de eerste week na jouw (voorlopig) laatste menstruatie. In deze week is er nog niets aan de hand. Je zult ook geen bijzonderheden voelen, omdat de bevruchting nog niet is geweest. In het geval van een regelmatige cyclus zal de bevruchting in week 2 plaatsvinden. Waarom wordt deze week dan wel meegeteld?

Het schatten van de geboortedatum gaat het meest nauwkeurig als je uitgaat van de eerste dag van je laatste menstruatie. Dit omdat je dit zeker weet en het moment van de bevruchting is nooit specifiek te bepalen. Bij deze eerste dag van je laatste menstruatie tel je 40 weken op en op deze manier kun je ongeveer de geboortedatum inschatten, omdat de transformatie van een bevruchte eicel naar een voldragen kind ongeveer 38 weken duurt.

1 week zwanger afmeting en gewicht

Foliumzuur

Een tip die wordt gegeven als je zwanger bent is dat je foliumzuur gaat slikken. Dit zorgt ervoor dat de kans veel kleiner wordt dat je kindje met een ernstige aandoening geboren wordt, zoals een open ruggetje of een hazenlip. Ook zou het slikken van foliumzuur een miskraam kunnen voorkomen. Als zwangere vrouw heb je 400 tot 500 microgram foliumzuur nodig per dag. Dit gaat je niet lukken met je dagelijkse voeding.

Uitgelicht

Foliumzuur; Als je zwanger wilt worden of al zwanger bent, wordt aangeraden dagelijks 400 tot 500 microgram (mcg) foliumzuur te slikken.
Op onze pagina over ‘Foliumzuur‘ vind je een uitgebreide selectie producten.

Gezond leven

Ook al ben je officieel nog niet helemaal zwanger, is het toch verstandig alvast te beginnen met gezond leven. De reden hiervoor is ook dat je het moment van bevruchting niet helemaal in kunt schatten. Wanneer je bewust kiest voor een kindje, dan kun je het beste vanaf het moment dat je stopt met de pil alcohol en roken vermijden. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kiezen voor gezond voedsel. Dit geldt voor je gehele zwangerschap.

Alles over:


Misschien ook interessant:

Ovulatie berekenen

Ovulatie berekenen

Als je graag zwanger wilt worden is het verstandig om te bepalen wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Je wilt dan dus weten wanneer de …
Lees verder …
Innestelingsbloeding

Innestelingsbloeding

Als je bloed verliest hoeft dit niet altijd te betekenen dat je menstruatie begonnen is. Het kan namelijk ook een innestelingsbloeding zijn. Hieronder lees je …
Lees verder …
Kinderwens

Kinderwens

Vanaf het moment dat er een kinderwens is, is het (uiteraard) belangrijk om de zwangerschap zo goed mogelijk voor te bereiden. Denk bij de voorbereiding …
Lees verder …
IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF: wat is het en hoe werkt het? Als je niet op een natuurlijke manier zwanger kunt worden en toch graag kinderen wil krijgen, zijn …
Lees verder …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.