29 weken zwanger

Je bent inmiddels 29 weken zwanger en dit betekent dat je kindje langzaamaan steeds groter wordt. Waar je in het begin van de zwangerschap nog niet zo goed zag dat je een kindje in je buik had, is dit nu wel anders.

Daar komt nog bij dat je kindje steeds meer voedingseisen krijgt, aangezien hij of zij steeds harder gaat groeien. Meer weten over deze periode in de zwangerschap, zodat je een beetje weet waar je deze week aan toe bent? Lees dan meer over de 29e week van de zwangerschap op deze pagina.

29 weken zwanger: de baby

Je kindje wordt steeds groter en heeft nu ongeveer het formaat van een flinke flespompoen. Omdat je kindje steeds harder groeit, heeft hij of zij meer en meer voedingsstoffen nodig. Denk hierbij aan vitamines, maar ook aan mineralen. Door gezond en gevarieerd te eten, zorg je ervoor dat je kindje alle vitamines en mineralen binnen krijgt die hij of zij nodig heeft voor een goede groei.

In de 29e week van je zwangerschap, gebruikt je kindje vooral veel calcium. Dit stofje wordt onder andere gebruikt om het kraakbeen in het lichaampje om te zetten in botten en deze botten vervolgens sterker en sterker te maken. Goed om te weten: het hoofdje blijft wel zacht en dit maakt de bevalling net iets gemakkelijker.

29 weken zwanger afmeting en gewicht

29 weken zwanger: jij

Je buik is inmiddels flink gegroeid en je hebt steeds meer moeite om je benen te kunnen zien. Toch is dit niet zo erg, want rond deze tijd van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van spataderen. Niet iedere zwangere vrouw, maar zeker wel 40 procent krijgt hiermee te maken.

Spataderen

Spataderen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel een beetje pijn doen en zien er bovendien niet bepaald aantrekkelijk uit. Vraag eens aan je moeder of zij spataderen had tijdens de zwangerschap, want dan heb jij ook meer kans om hiermee te maken te krijgen. Goed om te weten: de spataderen verdwijnen meestal vanzelf en zijn enkele weken na de bevalling dan ook niet meer zichtbaar.

Veel vrouwen hebben rond deze tijd van de zwangerschap geen seks meer. Dit is jammer, want het kan juist erg goed zijn voor je zelfbeeld om seks te hebben met je partner. Je voelt je niet meer zo sexy als een half jaar geleden en daarom is het misschien een drempel om seks te hebben, maar het is juist goed om wel te doen.

Alles over:


Misschien ook interessant:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *