De 34ste week is vaak de week waarin de moeder met zwangerschapsverlof kan gaan. De baby is namelijk snel aan het groeien en de moeder heeft dan ook veel rust nodig. Ook komen de nagels van de baby nu bijvoorbeeld al tot aan de vingertoppen. Hij of zij scheidt nu ook de eerste ontlasting uit, meconium genaamd.

34 weken zwanger: de baby

In de 34ste week heeft de baby al de afmetingen van een flinke meloen. De lengte is ongeveer 42,5 centimeter en hij of zij weegt zo’n 2250 gram. Dit is te vergelijken met het gewicht van een skateboard.

Na 37 weken is de baby voldragen, maar vanaf de 34ste week is de kans dat het baby’tje het overleeft al erg groot. Als het nu geboren zou worden, zou het echter wel gezondheidsproblemen kunnen hebben op korte termijn. Maar uiteindelijk zijn ze over het algemeen even gezond als baby’s die niet te vroeg geboren zijn.

De baby groeit…

Hoe dan ook zal de baby waarschijnlijk nog minstens drie weken in de baarmoeder blijven – dat is nog altijd het gezondst. De nagels zijn volop in groei, en die mogen dan ook niet lang na de geboorte al geknipt worden! Bij een jongen dalen de testikels in deze periode van de buik tot aan zijn scrotum. De baby kan nu ook al meconium uitscheiden, dat is een soort zwarte en kleverige ontlasting.

34 weken zwanger afmeting en gewicht

34 weken zwanger: jij

Meestal gaat men op zwangerschapsverlof tussen 6 en 4 weken voor de verwachte bevallingsdatum, dus vanaf dit moment kan je op vakantie! Zelfs als je ervoor kiest om nog twee weken te blijven doorwerken, heb je na de bevalling nog altijd recht op twee extra weken.

Het belangrijkste hierbij is dat je naar je lichaam luistert en rust vanaf het moment dat je voelt dat het nodig is. Het is geen slecht idee om vanaf dit moment de zogenaamde ‘ziekenhuistas’ klaar te maken met alle benodigdheden die zowel jij als de baby nodig hebben als de bevalling begint.

Uitgelicht

Buikbanden: mooi of functioneel? De buikband wordt vaak gebruikt als een mooie toevoeging aan je outfit. Maar er zijn ook exemplaren met een speciale functie. Meer informatie over buikbanden vind je hier…

…en jij wil rusten!

Rust is precies waar het in deze periode om draait! De vermoeidheid kan tijdens de laatste weken van de zwangerschap immers toeslaan, net zoals in het 1e trimester. Dit uit zich dan ook in lichamelijke ongemakken en nachten waarin je de slaap maar niet kunt vatten.

Rust nemen is echter wel heel belangrijk. Rust geeft de baby de kans om tijdens de laatste weken in je baarmoeder nog flink te groeien. In de 34ste week ben je 232 tot 238 dagen zwanger, zit je in je achtste maand en in het derde trimester.

Alles over:


Misschien ook interessant:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *