4 weken zwanger: In de vierde week van de zwangerschap gebeuren er veel belangrijke dingen. Zo is de bal van cellen die uit de bevruchte eicel is ontstaan niet alleen ingenesteld, maar worden ook de placenta en het embryo gevormd. Meer weten over deze periode in de zwangerschap?

Lees dan meer over de ontwikkelingen van je baby tijdens de vierde week van de zwangerschap en de ontwikkelingen die je als moeder doormaakt in deze periode.

4 weken zwanger: de baby

In de vierde week van de zwangerschap, heeft jouw baby zijn of haar plekje gevonden in de baarmoeder. Nu splitst de bal van cellen zich op in twee groepen. De ene groep wordt het embryo en de andere groep wordt later de placenta.

Het embryo bestaat uit drie verschillende lagen en in iedere laag worden andere lichaamsdelen ontwikkeld. In de binnenste laag groeien bijvoorbeeld de lever en de longen, terwijl in de middelste laag het hart, de botten, de spieren, de geslachtsorganen en de nieren van je kindje groeien. Uit de buitenste laag ontstaan uiteindelijk de huid, het haar, de ogen en het zenuwstelsel van je kindje. In deze periode van de zwangerschap is je kindje hier al druk mee bezig, al zie je nog niet zo goed dat er sprake is van veel groei.

4 weken zwanger afmeting en gewicht

4 weken zwanger: jij

Je ziet misschien nog niet aan de buitenkant dat je zwanger bent, maar dit kun je zeker wel voelen. In de vierde week van je zwangerschap gebeurt er namelijk veel en dit kun je merken als kersverse moeder. Je kunt lichte krampen voelen, maar je ook lichtelijk opgeblazen voelen, moe zijn en stemmingswisselingen hebben. Soms voelt het alsof je ongesteld moet worden, maar dit is toch echt niet het geval.

Uitgelicht

Zwangerschapstesten: Er is eigenlijk maar één manier om zeker te weten of je werkelijk zwanger bent. En dat is een zwangerschapstest doen!
Een zwangerschapstest is dé manier om snel uit te vinden of je vermoedens kloppen.

Wij raden je aan om in deze periode van de zwangerschap voldoende te rusten en gezond te eten. Je hoeft echt niet iedere avond vroeg naar bed en iedere avondmaal in een salade te veranderen, maar zorg wel extra goed voor jezelf. Merk je dat je lichaam rust nodig heeft? Houd hier dan rekening mee door het een beetje rustiger aan te doen.

Om je kindje te ondersteunen bij het groeien, eet je net even wat gezonder. Dit betekent niet dat je alleen fruit en groente eet, maar wel dat je net wat beter nadenkt over de dingen die je in je mond stopt. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe prettiger jij en je kindje de zwangerschap uiteindelijk door kunnen komen.

Alles over:


Misschien ook interessant:

Zwangerschapstest

Zwangerschapstest

Wanneer je het vermoeden hebt dat je zwanger bent, en je wilt het zeker weten? Dan is een zwangerschapstest dé manier om snel uit te …
Lees verder …
Ovulatie berekenen

Ovulatie berekenen

Als je graag zwanger wilt worden is het verstandig om te bepalen wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Je wilt dan dus weten wanneer de …
Lees verder …
Innestelingsbloeding

Innestelingsbloeding

Als je bloed verliest hoeft dit niet altijd te betekenen dat je menstruatie begonnen is. Het kan namelijk ook een innestelingsbloeding zijn. Hieronder lees je …
Lees verder …
IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF: wat is het en hoe werkt het? Als je niet op een natuurlijke manier zwanger kunt worden en toch graag kinderen wil krijgen, zijn …
Lees verder …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.