41 weken zwanger afmeting en gewicht

Als je 41 weken zwanger bent hebt de uitgerekende datum van jouw zwangerschap al lang geleden gehoord van de dokter. Maar deze datum moet je niet zien als de ultieme deadline voor jouw bevalling. Sterker nog, ongeveer de helft van alle vrouwen bevalt na de uitgerekende datum.

Het is niet zo gek dat je ongeduldig wordt als je nu nog steeds niet bevallen bent, maar er is niets aan te doen. Het beste advies dat wij je kunnen geven voor deze periode van de zwangerschap, is dat je lekker bezig blijft. Door naar de klok te staren tot je kindje eindelijk komt, gaat de tijd alleen maar langzamer.

41 weken zwanger: de baby

Helaas, jouw kindje heeft besloten nog even iets langer in de baarmoeder te blijven. Dit kan vervelend zijn, maar het is gelukkig niet gevaarlijk. Ongeveer de helft van de baby’s wordt na de uitgerekende datum geboren en dit is meestal helemaal niet gevaarlijk, ook niet voor jou als moeder.

In de 41e week van de zwangerschap, groeit je kindje nauwelijks nog. Eigenlijk is hij of zij al klaar om ter wereld te komen, maar je kindje heeft gewoon niet zo veel haast. Het is overigens maar goed dat je kindje niet meer veel groeit, want hier zou de bevalling alleen maar zwaarder van worden.

41 weken zwanger afmeting en gewicht

41 weken zwanger: jij

Als je de uitgerekende datum te horen krijgt van de dokter, ga je er stiekem een beetje vanuit dat je op deze dag een kindje krijgt of al een kindje hebt. Gebeurt dat niet, dan is dit eigenlijk een beetje vervelend. Toch moet je je erbij neerleggen dat jouw kindje nog wat langer in je buik wil blijven zitten. Natuurlijk heb je je kindje liever op je buik dan in je buik, maar het is ook wel een compliment dat je baby het zo fijn vindt bij jou.

Je kunt de tijd niet sneller laten gaan. Dit betekent dat je er niets aan hebt om naar de klok te gaan staren en je te irriteren aan het feit dat je niet meer zo veel kunt doen als hoogzwangere vrouw. Wat je beter kunt doen, is lekker bezig blijven. Bepaalde activiteiten lukken niet meer zo gemakkelijk, maar je kunt nog altijd gezellige dingen doen. Nodig je beste vriendin uit voor een kopje thee of spreek met je moeder af voor een lunch. Blijf je niet naar de klok staren, dan gaat de tijd sneller dan je denkt en is je kindje er vanzelf!

Alles over:


Misschien ook interessant:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *