Als je 42 weken zwanger bent, dan weet je dat jouw zwangerschap er nu toch echt bijna op zit. Je kindje heeft misschien nog geen haast om te komen, maar de bevalling kan ook worden ingeleid. Is je kindje na 42 weken nog niet geboren, dan wordt dit altijd gedaan.

Het is misschien vervelend dat je nog wat langer moet wachten op je kindje. Maar het wachten duurt nog maximaal een week en dat is in ieder geval een fijn gevoel.

42 weken zwanger: de baby

Sommige kinderen hebben geen haast om de buik van hun moeder te verlaten. Het is er lekker warm, ze hebben alle plek om lekker rond te dobberen en ze voelen zich veilig. Het is niet erg als jouw kindje langer in de buik blijft zitten. Maar dit is wel een reden om jouw gezondheid en de gezondheid van je kindje extra goed in de gaten te houden. Zit je kindje al 42 weken in je buik, dan houdt de verloskundige jullie dan ook goed in de gaten.

Wordt jouw kindje geboren in de 42e week van de zwangerschap, dan kan het zo zijn dat de huid van je kindje wat droog is en een beetje schilfert. Dit komt omdat de vettige laag die op de huid van je kindje zat en hem of haar beschermde tegen het vruchtwater, al een tijdje niet meer wordt aangemaakt. Is de huid van je kindje wat droog en schilferig, dan hoef je je overigens geen zorgen te maken. Dit verdwijnt vanzelf weer en dan is de huid van je kindje op en top gezond.

42 weken zwanger afmeting en gewicht

42 weken zwanger: jij

Beval je na deze week niet, dan wordt jouw bevalling ingeleid. Dit betekent dat de bevalling van je kindje kunstmatig op gang wordt gebracht, iets wat altijd wordt gedaan na de 42e week van de zwangerschap. Je kunt eigenlijk niet meer wachten tot je kindje geboren wordt, maar je moet het nog heel even volhouden. Komt je kindje er deze week niet vanzelf uit, dan weet je in ieder geval dat je bevalling ingeleid wordt in het ziekenhuis.

Hou nog even vol, bereid je goed voor op een eventueel ingeleide bevalling en blijf bezig. Doe leuke dingen met je partner, nodig af en toe vriendinnen uit en neem voldoende rust. Lees een boek, kijk een serie en blijf vooral niet urenlang naar de klok kijken, want hier gaat de tijd niet sneller van lopen. Succes!

Alles over:


Misschien ook interessant:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *