Je zit in de zevende week van je zwangerschap en dit betekent dat het embryo in je baarmoeder inmiddels 10.000 keer zo groot is als op het moment van de bevruchting. Nu denk je misschien dat er al een vrij groot wezentje in je buik zit, maar dit is niet het geval.

In deze periode van de zwangerschap is je kindje namelijk ongeveer zo groot als een erwt. Meer weten over deze periode van de zwangerschap? Lees dan meer over de zevende week van de zwangerschap op deze pagina.

7 weken zwanger: de baby

Het embryo in je baarmoeder is druk bezig zich meer en meer te ontwikkelen tot een klein mensje. Waar de embryo eerst nog meer op een kikkervisje leek, begint het nu steeds meer op een mensje te lijken. De knoppen die eerst nog ledematen voor moesten stellen, beginnen nu bijvoorbeeld uit te groeien tot kleine armen en benen. Hierbij krijgen zelfs de ellebogen, handen, knieën en voeten al vorm en dat terwijl het embryo nog maar zo groot is als een erwt.

In de 7e week van je zwangerschap heeft het embryo een ontzettend groot hoofd. Dit is niet voor niets, maar het heeft te maken met de grote hoeveelheden hersencellen die er iedere minuut in het hoofd worden geproduceerd. Met iedere minuut op de klok wordt het kleintje in je buik dus een klein beetje slimmer.

7 weken zwanger afmeting en gewicht

7 weken zwanger: jij

De placenta geeft veel zwangerschapshormoon af in de zevende week van de zwangerschap. Dit ga je zeker merken, want door de aanwezigheid van dit hormoon kun je veel vreetbuien krijgen. Je krijgt trek in lekkernijen als chocola en ijs, maar ook in gekke dingen als augurken of zelfs krijt. Andere voedingsmiddelen kun je daarentegen juist helemaal niet meer zien of ruiken. In combinatie met die vervelende ochtendmisselijkheid en andere zwangerschapskwaaltjes waar veel vrouwen in deze periode van de zwangerschap mee te maken krijgen, kan dit wel vervelend zijn.

Uitgelicht

Tijdens en na de zwangerschap maken je buik, huid en je borsten heel wat veranderingen door. Gelukkig zijn er vele verzorgingsproducten om je huid te ondersteunen in deze drukke tijd.

Groeiende en gevoelige borsten

Verder worden je borsten groter in deze periode van de zwangerschap. Veel vrouwen vinden dit niet erg, maar het is wel vervelend dat de borsten heel gevoelig kunnen zijn. Kijk niet gek op als je nieuwe bh’s aan moet schaffen rond deze tijd in de zwangerschap, want je kunt gemakkelijk een cup groeien door dat kindje in je buik.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je borsten zo hard blijven groeien gedurende de gehele zwangerschap, want dit gebeurt voornamelijk in deze periode. Je kunt je huid extra ondersteunen tijdens het groeien door te smeren met een lekkere olie of body butter, bekijk en vergelijk hier onze selectie in de categorie ‘Huidverzorging‘.

Alles over:


Misschien ook interessant:

Innestelingsbloeding

Innestelingsbloeding

Als je bloed verliest hoeft dit niet altijd te betekenen dat je menstruatie begonnen is. Het kan namelijk ook een innestelingsbloeding zijn. Hieronder lees je …
Lees verder …
IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF (In-VitroFertilisatie)

IVF: wat is het en hoe werkt het? Als je niet op een natuurlijke manier zwanger kunt worden en toch graag kinderen wil krijgen, zijn …
Lees verder …
Kinderwens

Kinderwens

Vanaf het moment dat er een kinderwens is, is het (uiteraard) belangrijk om de zwangerschap zo goed mogelijk voor te bereiden. Denk bij de voorbereiding …
Lees verder …
Ovulatie berekenen

Ovulatie berekenen

Als je graag zwanger wilt worden is het verstandig om te bepalen wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Je wilt dan dus weten wanneer de …
Lees verder …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.