33 weken zwanger

Bij elke week van de zwangerschap horen andere kenmerkende dingen. Op deze pagina van onze zwangerschapskalender vertellen we je wat week 33 van je zwangerschap voor jou en voor je baby inhoudt.

Je kindje kan nu nauwelijks nog een kant op en hoogstwaarschijnlijk ligt het al in de houding waarin het geboren gaat worden. Het kind kan nu ook in een ‘voorhoofdsligging’ of ‘aangezichtsligging’ liggen.

33 weken zwanger: de baby

Wanneer je 33 weken zwanger bent, is de kans groot dat je baby startklaar ligt of gaat liggen voor de bevalling. In de meeste gevallen ligt je baby met het hoofdje naar beneden. Je zult je baby ook meer voelen dan in de eerdere weken van je zwangerschap.

Je baby schopt harder en vaker (honderden keren per dag). Dit komt doordat de baby startklaar gaat liggen, maar ook omdat de hoeveelheid vruchtwater afneemt. In sommige gevallen kan dit erg pijnlijk zijn. Wanneer je de pijn voelt, denk dan dat je baby hier sterk van wordt en eigenlijk zorgt voor de eigen latere bescherming.

33 weken zwanger afmeting en gewicht

33 weken zwanger: jij

Wanneer je 33 weken zwanger bent, komt je zwangerschapsverlof er aan. Vanaf nu zal je zwangerschap zwaarder worden, waardoor je moet zorgen dat je startklaar bent voor de bevalling. Als je alles van je lijstje kunt schrappen, ben je ook minder gestrest. Stress moet je voorkomen, want dan voorkom je waarschijnlijk ook de harde buiken. Deze harde buiken ontstaan doordat door stress je bloedvaten vernauwen. Dit kan een verminderde werking van de placenta tot gevolg hebben.

De grote mensenwereld

Je baby krijgt steeds meer mee van de grote mensenwereld. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je huid en de baarmoederwand dunner worden. Om deze reden komt er meer licht binnen en weet je baby het verschil tussen dag en nacht. Dit is echter van korte duur, want als je baby geboren is, zul je dit alsnog moeten bij brengen. Ook hoort je baby je beter. Om alvast een band met je baby op te bouwen, kun je tegen je baby praten. Er wordt naar je geluisterd!

Uitgelicht

Buikbanden: mooi of functioneel? De buikband wordt vaak gebruikt als een mooie toevoeging aan je outfit. Maar er zijn ook exemplaren met een speciale functie. Tips en uitleg over buikbanden.

Zwangerschapsdementie

Bij 33 weken zwanger hoort helaas ook zwangerschapsdementie. Gelukkig raak je deze dementie na een aantal weken wel weer kwijt. Doordat je lichaam het hormoon progesteron aanmaakt, vergeet je de herinneringen. Het is in deze periode heel normaal als je naar een ruimte loopt en vergeten bent wat je daar moest als je er bent. Maak je daarover geen zorgen.


Misschien ook interessant:

Gerelateerde artikelen:

Innestelingsbloeding

Innestelingsbloeding

Als je bloed verliest hoeft dit niet altijd te betekenen dat je menstruatie begonnen is. Het kan namelijk ook een innestelingsbloeding zijn. Hieronder lees je
Lees verder …
Alles over borstvoeding

Alles over: Borstvoeding

Ben jij op dit moment zwanger en wil je borstvoeding gaan geven? In dit artikel vertel ik je alles over moedermelk, flesvoeding en kolven. De
Lees verder …
De verloskundige

Alles over: De verloskundige

Wat is de taak van een verloskundige? Als je zwanger bent, kom je automatisch in contact met een verloskundige. Wat kun je van een verloskundige
Lees verder …
Tweelingzwangerschap

Tweelingzwangerschap

Tweelingzwangerschap: Verrassing! Je weet dat je zwanger bent, maar als je ontdekt dat je zwanger bent van twee kindjes is dit vaak een complete verrassing.
Lees verder …
Zwangerschap en fibromyalgie

Zwangerschap en fibromyalgie

Heb je fibromyalgie maar wil je ook graag kinderen met je partner? Dan kun je gewoon zwanger worden. Voor deze aandoening zijn (nog) geen medicijnen.
Lees verder …
Reizen tijdens je zwangerschap

Reizen tijdens je zwangerschap

Reizen tijdens zwangerschap. Wil je tijdens je zwangerschap nog even ontspanning opzoeken op reis? Wij helpen je in dit artikel alvast op weg, zodat je
Lees verder …
Bekkeninstabiliteit

Alles over: Bekkeninstabiliteit

Als je zwanger bent kun je last krijgen van bekkenpijn, ook wel bekkeninstabiliteit. Bekkeninstabiliteit geeft klachten in de onderrug, schaambot en stuitje. Het is echt
Lees verder …

Zwanger sporten? Doen!

Dat sporten gezond is, weet je natuurlijk wel en daarom doe je het ook regelmatig. Maar hoe zit het met sporten als je zwanger bent?
Lees verder …
Een pretecho maken

Een pretecho maken

Het is een tijd waarin je samen met je partner geniet van het kleine wondertje dat zich in jouw buik ontwikkeld. Al vanaf het moment
Lees verder …
De 20 wekenecho

De 20 wekenecho

Wat is een 20 wekenecho? Als je 20 weken zwanger bent kun je ervoor kiezen om een 20 wekenecho uit te laten voren. De meeste
Lees verder …
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *