Hoera, ik ben zwanger!

Er spookt zoveel door mijn hoofd, is het echt waar? Wat moeten we nu doen? De thuistesten waren positief. Maar wat doe je dan? Eerst heb ik nog een extra test gedaan: Yes!! Weer twee streepjes! De gedachtes vliegen door mijn hoofd, alsof je in een fantastische achtbaan zin. Onze droom komt uit, ons eigen nieuwe avontuur is begonnen. IK BEN ZWANGER!

Voor mij was het echt heel goed nieuws. We hadden bewust gekozen om voor een klein wondertje te gaan. En nu.. nu is het dan zover. “De thuistesten waren positief. Maar wat doe je dan?” Ik zelf kon het nergens vinden: hoe nu verder.. terwijl het het nog zo onwerkelijk is, wat er gebeurd is en wat er allemaal te wachten staat.

Zwangerschapsklachten

Het verklaart wel alle ‘klachten‘ die ik de afgelopen tijd had. Maar alles is tot nu toe goed gegaan en mijn kleine wondertje ontwikkeld zich in mijn buik. Het liefst wilde ik dat meteen delen.. maar het is zo pril en nog zo’n spannende tijd. Natuurlijk ga ik dit avontuur samen aan met mijn vriend.

Huisarts

Als eerste heb ik vol spanning de huisarts gebeld. Daar feliciteerde de assistente mij, maar ik hoefde hiervoor niet bij de huisarts langs te komen werd mij verteld. Ze had gevraagd naar het merk van mijn zwangerschapstesten (Clearblue) en zei dat deze net zo goed waren als die ze in de praktijk doen. Dus ik mocht er vanuit gaan dat ik gewoon echt zwanger ben. Yes! Blij dat ik een goede test gekocht had.

Verloskundige praktijk

Ik moest gewoon een verloskundige (praktijk) uitkiezen en deze opbellen. Dat is wat ik alleen maar had moeten doen, nadat mijn zwangerschapstest positief bleek.
Na even rustig de verloskundige hier in de buurt op internet opgezocht te hebben, heb ik er eentje gebeld. Ik werd meteen ingeschreven tijdens het eerste telefoongesprek; je krijgt heel wat vragen op je af.

De belangrijkste is: wat is de eerste dag van je laatste menstruatie.
Het gesprek eindigde met een afspraak voor een eerste consult rond de achtste week van de zwangerschap.

Laat het avontuur maar verder gaan! IK BEN ZWANGER!

UITGELICHT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *