Reizen tijdens je zwangerschap

Reizen tijdens zwangerschap. Wil je tijdens je zwangerschap nog even ontspanning opzoeken op reis? Wij helpen je in dit artikel alvast op weg, zodat je onbezorgd op reis kunt.

Voor de meeste vrouwen is een zwangerschap een intense periode. Er gebeurd van alles met je lichaam, je leven neemt binnenkort een nieuwe en wending en je emoties lijken alle kanten uit te gaan. En hoewel je gelukkig bent met het kindje op komst en ten volle wilt genieten van je zwangerschap, slaat toch af en toe de paniek toe als je denkt aan wat er allemaal kan gebeuren. En dan heb je ineens het sublieme idee een reisje in te plannen om even helemaal tot rust te komen. We geven je hier enkele handige weetjes en tips & tricks zodat je heerlijk ontspannen op vakantie kunt gaan.

Ideale moment om te reizen

Als je het idee hebt een reis te maken tijdens je zwangerschap, dan kun je dat het beste doen tussen vanaf de 4e tot en met de 6e maand van je zwangerschap. In de periode van deze trimesters ben je vaak al verlost van allerhande zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid en ochtendmisselijkheid en heb je bovendien nog geen last van een buik die je bij iedere beweging opvalt. Je zult nog volop kunnen genieten van een onbezorgde vakantie en dit ontspannen gevoel zal zowel jou als je kindje goed doen.

Manier van reizen

Hierbij hangt veel af van het moment in je zwangerschap dat je wilt reizen.
Kies je voor een vliegvakantie, hou er dan rekening mee dat zo goed als geen enkele vliegtuigmaatschappij zult vinden die je vanaf je 36e zwangerschapsweek nog zal laten vliegen. Het risico op een bevalling in de lucht wil de maatschappij liever niet nemen, en eerlijk gezegd jij waarschijnlijk ook niet. Vlieg je voor de 36e week van je zwangerschap? Vraag dan aan je arts een verklaring waarin staat hoever je al in je zwangerschap bent om onnodige discussie te vermijden.

Kies je voor een autovakantie, dan heb je in principe geen beperkingen. In ieder geval geen beperkingen die je worden opgelegd. Maar lange trips zijn niet erg comfortabel, zeker als je al een eind in je zwangerschap bent. Bij een autovakantie kun je dus het beste rekening houden met wat haalbaar en comfortabel aanvoelt.

Nog enkele handige weetjes

  • Maak het jezelf en je baby zo comfortabel mogelijk. Zorg voor voldoende beenruimte en neem eventueel kussentjes en dergelijke mee om het zitten aangenamer te maken.
  • Zorg voor je eigen gemoedsrust dat je steeds contactgegevens van een arts en ziekenhuis bij je hebt.
  • Zorg dat je steeds alle gegevens van je zwangerschap bij de hand hebt. Stel dat er toch iets voorvalt, dan kan een eventuele arts je op een adequate manier behandelen.
  • Alles kan en niets moet. Geef jezelf tijdens je vakantie alle rust en ontspanning die je maar kan denken. Doe dingen die je leuk vind, geniet van rustige momenten en beleef je zwangerschap ten volle. Een ontspannen en rustige moeder zorgt voor een ontspannen en rustige baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *